Spreker en workshopleider

Een van de belangrijkste vaardigheden van een coach is goed kunnen luisteren. Luisteren is een essentieel, maar tegelijk vaak onderschat onderdeel in de communicatie tussen mensen. Als coach kom ik regelmatig tegen dat niet goed luisteren de oorzaak is van veel misverstanden. Maar goed luisteren kun je leren. Daarom bied ik de workshop ‘Leeg luisteren’ aan. In deze workshop leer en ervaar jij ook wat de voordelen zijn van luisteren.

Workshop ‘Leeg luisteren’

Wat is ‘leeg luisteren’ en wat levert het je op?
Luisteren lijkt zo’n vanzelfsprekendheid. Je hoort het immers toch gewoon, als de ander iets zegt? Maar luisteren is veel meer dan horen alleen. Als je écht luistert dan heb je de intentie om de ander te begrijpen, dan vraag je door als iets je niet helemaal duidelijk is, dan laat je zien dat je luistert.

Leeg luisteren gaat over luisteren zonder vooringenomen te zijn. Je eigen oordeel of het beeld dat je hebt van een situatie of van iemand, loslaten. Dat maakt dat je met een open mind hoort wat de ander zegt.

En of het nu gaat om luisteren naar collega’s, naar je partner, je kinderen, je vrienden, naar de dokter of naar patiënten; écht leeg luisteren loont. Het levert je behalve een goed gesprek ook op:

  • dat je je kunt verplaatsen in de ander
  • dat je bouwt aan vertrouwen
  • dat er begrip ontstaat
  • dat er verbinding kan ontstaan met de ander waardoor die zich echt gehoord voelt.

Wat leer je?
Je leert onder meer:

  • hoe luisteren precies werkt
  • wat maakt dat het soms niet goed lukt om te luisteren en wat je daar dan aan kunt doen
  • je gaat het verschil merken tussen luisteren en horen
  • je onderzoekt jouw luisterstijl en wat dat betekent voor jou als luisteraar; wat is de sterke kant van jouw stijl en waar kun je nog verder in leren.

In deze interactieve workshop ‘leeg luisteren’ ga je dus naast kennis vergaren, vooral ook ervaren en doen.

Voor wie?
De workshop is geschikt voor iedereen die meer wil weten over luisteren en/of beter wil leren luisteren. Dat kan een groep/team zijn, een afdeling, een vereniging of club; kortom; overal waar mensen met elkaar samen werken en samen leven.

Zijn er misverstanden in de onderlinge communicatie, in de familie, bij het vrijwilligerswerk, in het team? Is luisteren een belangrijk onderdeel in je werk? Heb je veel gesprekken met patiënten/cliënten/klanten/familieleden/collega’s?

De workshop kan ik eventueel op maat maken met voorbeelden uit jouw dagelijkse praktijk.

Groepsgrootte: vanaf 8 deelnemers
Tijdsduur: 1 – 1,5 uur
Voorkennis: Er is geen speciale voorkennis vereist
Tarief: € 25,00 per deelnemer bij een groepsgrootte tot 10 deelnemers. Bij meer dan 10 deelnemers tarief in overleg.
Locatie: in overleg

Heb je interesse in deze workshop? Laat hier dan een berichtje achter of bel me

Reiskosten breng ik apart in rekening.